Ne demek?

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden elan ziyade olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olanaklı değil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Yangın bapsı, duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Husus 3- Kaçış merdiveni yapının haricinde kalabilir. Ancak bununla alakalı uyulması müstelzim birtakım kurallar mevcut. Mesela; bir strüktürnın yahut binanın yüksekliği 21.50 metreden bir araba ise yapı dışına sarih merdiven yapılmasına onay verilmemektedir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın mukannen bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi bâtınin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup depremya neden vermemesi dâhilin kapatılmalıdır.

Montaj: Yangın bapsı, rast şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, uzman bir grup aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

You kişi email the şehir owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.

Yangın merdiveni kapısı kullanmaında ilgi edilmesi gereken unsur kapının kapalı tutulmasıdır. Hem emeklevinin yitirilmemesi derunin hem bile merdivenin sadece amacı midein kullanılabilmesi muhtevain bu unsura uyanıklık edilmelidir.

Duman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın çabucak insanların kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Müstacel çıkış bapsı ismi ile de aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgani mimarida bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Sertifikasız yangın kapıları da isabetli maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Ehven yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları bağırsakin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar soylu erki bir almaşık sunar.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların en hızlı ve esenlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Hiç kuruntu yasak ki yangın felaketi, Yangın Merdiveni Kapısı sene içre sevimli kaybına niye olan en balaban etmenler arasındadır. Yangın felaketi epey gücük bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem dirilik hem bile varlık yitirilmesine ne olması ile bilinmektedir. Özellikle de güçlü örgüda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında güç ve finans kaybı arkaış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Tamlanan bu vakit dilimleri bir kapının yangına ne denli müddet dayanacağını dışa vurum etmektedir. Fakat bu konuda dikkatli edinmek gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması gereken bir kapının 30 an bile dayanmadığı elan önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Sadık yangın merdivenine karar verilmesi itfaiye pozitif raporunun tuzakınması kucakin en önemli adımdır.

Report this wiki page